Decathlon: „Díky datům víme, jak příště vylepšit branding.“

TV kampaň – 2 videa, test účinnosti kampaně

Test účinnosti kampaně pro značku Decathlon ukázal, že kempovací a rybářská témata diváky zaujala. Kdyby však spoty lépe pracovaly s brandingem v těch nejdůležitějších momentech, mohla mít kampaň daleko větší dopad.

Lidé na výletě v reklamě značky Decathlon

č. 1

největší prodejce
sportovního zboží na světě

1 697

obchodů
v 60 zemích

12 mld. dolarů​

každoroční obrat

1. POZADÍ

Francouzská společnost Decathlon je synonymem pro cenově dostupné, a přitom kvalitní sportovní zboží. V rámci nové strategie značky se zaměřila na vybavení pro kempování a vodáctví.

2. PROBLÉM

V Decathlonu chtěli zjistit, jaký dopad měly jejich nové televizní reklamy na vnímání značky, a co si z toho mohou odnést pro další kampaň, aby byla ještě účinnější.

3. INSIGHT

Salience značky se zvýšila, protože si reklamy vedly výjimečně jak v budování pozornosti, tak v propojení značky s důležitou potřebou cílové skupiny – trávením času v přírodě. Reklamy však nedosáhly svého maximálního potenciálu, protože v nejsilnějších momentech reklam chybělo jasné vyobrazení značky.

4. VÝSLEDEK

Tým Decathlonu se z testování dozvěděl přesný dopad své kampaně na salienci značky – údaj, který je pro odhad dlouhodobé návratnosti výdajů na reklamu klíčový. Z výsledků si také odnesli, na co se mají zaměřit při kreativním vývoji své příští kampaně, aby dosáhli ještě lepšího výkonu.

Martina Melicherová

Communication Director

Díky Behaviu jsme identifikovali scény, které v divácích vyvolávají pozitivní emoce, a kde naopak emocionální náboj postrádáme. Zjistili jsme, kde posílit spojení se značkou a kde zlepšit zobrazení klíčových nákupních potřeb. Doporučuji všem, kteří se zabývají efektivitou televizních reklam.

Chcete také zjistit, jak se daří vaší značce?

Dejte mi vědět na 604 287 600 nebo na vojta@behaviolabs.com.

Zarezervujte si schůzku

Sejít se můžeme online nebo v reálu – je to na vás!

Rádi se ozveme!

Nechte nám na sebe alespoň jeden kontakt
a dáme co nejdříve vědět.

Překvapivé porovnání

Porovnali jsme dvě známé značky Alza a Mall pomocí tradičního dotazníku. Potom jsme použili náš výzkum podvědomí. Víte jaký byl rozdíl ve výsledku?